All projects
 
The Grace · Den Haag, Nederland

Een duurzame groene context voor verdichting

Integration of The Hague's tallest tower in the landscape

 
 

Aan de rand van het toekomstige Binckhorstpark neemt The Grace zijn plaats in binnen het Central Innovation District van Den Haag met een grootstedelijke ambitie. Meer dan 1400 woningen zullen worden ondergebracht in twee markante torens, waarvan er één de hoogste van de stad zal worden. De buitengewone schaal van het project vereist een naadloze integratie met de omgeving, met behoud van een menselijke maat. Om deze visie te realiseren, zijn de buitenruimtes zorgvuldig ontworpen om te harmoniëren met Binckhorst Park, waardoor een heldere verbinding ontstaat tussen landschap en daktuinen.

 
Locatie
Den Haag, Nederland
 
Status
Lopend
 
Jaartal
2020 - heden
 
Opdrachtgever
Included Development (roof gardens), Municipality of the Hague (surrounding public space)
 
Samenwerking
Mecanoo
 
Creator of meaningful places

Een centraal herkenningspunt grenzend aan park Binckhorst

Genesteld in het hart van Den Haag en grenzend aan de rustige Trekvliet, vlakbij station Den Haag HS en de Grote Markt, heeft The Grace een prominente positie naast het nieuwe Waterfront Park Binckhorst. Hier zijn straks legio mogelijkheden voor sport, spel, activiteiten en gezelligheid te midden van het rijke groen. De Velostrada fietsroute zorgt voor snelle verbindingen naar het centrum, Leiden en Delft. Het gebouw zelf, ontworpen door Mecanoo architecten, zal als een prominent baken in het landschap staan, met twee woontorens die respectievelijk 150 en 180 meter hoog zijn.

 

Omvangrijk en veelomvattend park dat de ontwikkeling gezonde stad mogelijk maakt

In the coming years, The Hague will realise roughly 40,000 new homes. An important contribution to this comes from the transformation of the industrial area De Binckhorst into a highly urban mixed residential and work area. 

Read more
 
 
 

Een diverse gemeenschap creëren

De mix van woningtypes, waaronder 30% sociale woningbouw, zorgt voor een diverse en levendige woongemeenschap. Er is speciale aandacht besteed aan het creëren van gemeenschappelijke ontmoetingsruimten, gedeelde faciliteiten en innovatieve voorzieningen die bewoners van het complex een gemeenschapsgevoel geven. Daarnaast zorgen de comfortabele gemakken ook voor een efficiëntere en betaalbare levensstijl. Centraal in dit concept staan de daktuinen. Ze liggen op verschillende niveaus en vormen een onderling verbonden buitenruimte die aantrekkelijk is voor zowel de menselijke bewoners als voor de biodiversiteit.

Creator of meaningful places

Ontdek meer projecten