Designing meaningful places

Wij zien de wereld van morgen als een plek met positieve impact op mens en natuur.
Bekijk onze projecten
 

OKRA is een interdisciplinair team op het gebied van landschapsarchitectuur, internationaal werkend vanuit Utrecht. Samen ontwerpen en realiseren we veerkrachtige landschappen, gezonde steden en duurzame waterstrategieën.

 
 

Living
with water

Wij ontwerpen landschappen die een gezonde, natuurlijke relatie met water tot stand brengen én deze continu verbetert. Of ze nu gericht zijn op de kust, de stad of het buitengebied, onze oplossingen zijn nature-based, wetenschappelijk onderbouwd, duurzaam en veerkrachtig. Daarmee dragen we bij aan een natuurlijk geïntegreerde omgeving voor mens en natuur.
Ontdek dit thema
 
 
 
 
 

Healthy cities as natural habitats

Steden huisvesten inmiddels een groeiende meerderheid van de wereldbewoners, wat zorgt voor nieuwe uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Wij ontwikkelen creatieve oplossingen om ze te transformeren tot groene, gastvrije, duurzame en gezonde leefomgevingen.
Ontdek dit thema
 
 
 

Rediscovering landscapes

De landschapsbeleving is het resultaat van een complex samenspel tussen vele culturele en natuurlijke lagen. Door een proces van methodisch en uitgebreid onderzoek én ontwerp harmoniseren we de impact op de verschillende lagen tot een heldere aanpak die op elke schaal werkt.
Ontdek dit thema
 
 
 
 

Onze projecten

 
Stedelijke biotopen voor veerkrachtige steden
 
Kennis · mei 22, 2024

Stedelijke biotopen voor veerkrachtige steden

Op 22 mei vieren we de Internationale Dag van de Biodiversiteit, uitgeroepen door de Verenigde Naties om begrip over en bewustwording van biodiversiteitskwesties te vergroten.…
 
Lees verder