Designing meaningful places

Wij zien de wereld van morgen als een plek met positieve impact op mens en natuur.
Bekijk onze projecten
 

OKRA is een interdisciplinair team op het gebied van landschapsarchitectuur, internationaal werkend vanuit Utrecht. Samen ontwerpen en realiseren we veerkrachtige landschappen, gezonde steden en duurzame waterstrategieën.

 
 

Living
with water

Wij ontwerpen landschappen die een gezonde, natuurlijke relatie met water tot stand brengen én deze continu verbetert. Of ze nu gericht zijn op de kust, de stad of het buitengebied, onze oplossingen zijn nature-based, wetenschappelijk onderbouwd, duurzaam en veerkrachtig. Daarmee dragen we bij aan een natuurlijk geïntegreerde omgeving voor mens en natuur.
Ontdek dit thema
 
 
 
 
 

Healthy cities as natural habitats

As cities house a growing majority of the world's inhabitants, their impact on the planet poses new challenges. We develop creative solutions to turn them into green, hospitable, sustainable and healthy living environments.
Ontdek dit thema
 
 
 

Rediscovering landscapes

De landschapsbeleving is het resultaat van een complex samenspel tussen vele culturele en natuurlijke lagen. Door een proces van methodisch en uitgebreid onderzoek én ontwerp harmoniseren we de impact op de verschillende lagen tot een heldere aanpak die op elke schaal werkt.
Ontdek dit thema
 
 
 
 

Onze projecten

 
Eerste en tweede plaats in Green Cities Award Nederland 2023
 
Nieuws, Onderscheidingen · oktober 24, 2023

Eerste en tweede plaats in Green Cities Award Nederland 2023

We zijn blij te kunnen melden dat onze inzending voor de stad Utrecht winnaar is van de Nederlandse editie van de European Green Cities Award!…
 
Lees verder