All projects
 
Kingston Station · London, Verenigd Koninkrijk

Go Cycle

Verbeterde connectiviteit en duurzaam verkeer door Kingston

 
 

Om zowel de bevolkingsgroei in Londen als de toegenomen eisen aan het transportsysteem van de stad te ondersteunen, heeft de gemeente Kingston de taak op zich genomen om het entreegebied van het treinstation te transformeren in een aantrekkelijk, intermodaal knooppunt en tegelijkertijd duurzame mobiliteit in de hele gemeente te bevorderen. Als reactie op het “Go Cycle”-programma van de stad bedacht ons multidisciplinaire team een geïntegreerd voorstel dat de voetgangers- en fietservaring optimaliseerde , langzame mobiliteit van en naar het treinstation mogelijk maakte en het stadscentrum zo sterker verbond met de rivier de Theems.

 
Locatie
London, Verenigd Koninkrijk
 
Status
Gerealiseerd
 
Jaartal
2015 - 2021
 
Oppervlakte
1,45 ha
 
Opdrachtgever
Royal Borough of Kingston upon Thames
 
Samenwerking
Buro Happold, SWA,Tomato
 
Credits
Jason Gairn
 

De openbare ruimten van Kingston verweven in een robuust stedelijk netwerk

Op grote schaal was ons voorstel gericht op het verbeteren van de connectiviteit voor voetgangers en fietsers door de hele stad, door oost-west- en noord-zuidbewegingen te integreren in een samenhangend en leesbaar netwerk van openbare ruimten, dat goed verbonden is met de lokale groene kwaliteiten. Als gevolg daarvan werd de oriëntatie van het station naar het stadscentrum en naar de rivierzijde sterk verbeterd, waardoor bij aankomst in Kingston direct een nieuw en overzichtelijk beeld van de stad ontstaat.

Creator of meaningful places
 

De groene verbinding naar de rivier

Door gebruik te maken van de overgebleven ruimte langs het spoor hebben we een lineair park gecreëerd dat het woon-werkverkeer voor voetgangers en fietsers verrijkt en tegelijkertijd een directe verbinding legt met de rivier. De parkomgeving stelt mensen in staat om binnen de stedelijke context opnieuw contact te maken met de natuur en een gezondere en actievere levensstijl aan te nemen.

 
 

De poort naar het stadscentrum

Het voorplein van Kingston Station is veranderd van een rommelige en onveilige omgeving in een uitnodigende toegangspoort tot het stadscentrum en andere bestemmingen in de stad. Het nieuwe ontwerp verminderde de omvang van de aangrenzende rijbanen, vereenvoudigde de verbindingen van het ene naar het andere mobiliteitsknooppunt en zorgde ook voor een ultramoderne fietsinfrastructuur op het station. Een omvangrijk, verhoogd platform, gecombineerd met een iconisch bestratingspatroon, is voorgesteld om de impact van het grote kruispunt voor de ingang van het station te verminderen en om aan te geven dat voetgangers voorrang hebben op auto’s.

 
 
New state-of-the-art cycling infrastructure at Kingston Station
 

Ontdek meer projecten