Alle updates
 
Nieuws

Realisatie van de Marina Promenade gestart

We zijn opgetogen over de volgende stap in de realisatie van het Marina Park masterplan met de bouw van de Marina Promenade in Cork, Ierland!

Om de ambities van Cork voor actieve beweging te bevorderen, introduceren we een nieuwe route voor langzaam verkeer langs de rivier de Lee. Het nieuwe autovrije gedeelde pad voor voetgangers en fietsen loopt door de prachtige dubbele bomenrij van de bestaande volgroeide bomen.

De Marina promenade vormt een unieke attractie voor de stad Cork en dient als integratie van het Marina Park, de Passage Railway Greenway en de nieuwe ontwikkelingen van Blackrock Village en Docklands.
Langs de promenade is tussen de grotere pleinen een reeks balkons geplaatst, ontworpen als een verlenging van de promenade, die ruimte bieden voor rust en een open uitzicht op de rivier de Lee.

Deze promenade dateert oorspronkelijk uit het midden van de 18e eeuw en werd gebruikt als volgmuur om schepen de rivier de Lee op te leiden naar de haven van Cork, maar werd later overgenomen door het autoverkeer. Het nieuwe ontwerp biedt een veilige, aantrekkelijke en plezierige ervaring en stimuleert een stroom mensen om de rivieroever en het park ernaast te verkennen.

Eerder voltooiden we al het nabijgelegen deel van Marina Park en we kijken ernaar uit om verder te werken aan de rest van het gebied, zodat er een nieuw, inclusief park van hoge kwaliteit ontstaat voor mens en natuur.

 

Een dialoog tussen rivier en stad

Marina Park is een sleutelproject in de ambitie van Cork voormalig industriegebied te transformeren tot een groene integrale stadswijk.

Read more