Alle updates
 
Nieuws · Onderscheidingen

De Normaalschool in Lier heeft gewonnen als “Meest inspirerende stadscentrumproject van 2024”!

 

De Normaalschool in Lier heeft gewonnen als “meest inspirerende stadscentrumproject van 2024” in de categorie “Gebouw en Activiteit”! De prijs, georganiseerd door het Platform Binnenstadsmanagement, bekroond projecten die de lat hoger leggen voor de ontwikkeling van stadscentra.

De Normaalschool in Lier is een stedelijk schoolcomplex dat in 2012 werd gesloten, maar nu wordt herontwikkeld en omgevormd tot een levendig openbaar binnenstedelijk gebied met nieuwe woon- en werkvormen om zo een leernetwerk tot stand te brengen.

Ons ontwerp ambieert de stadstuinen te transformeren tot een levendige stedelijke ruimte door de nadruk te leggen op de samenhang en activiteit van de groene omgeving en daarmee de sociale cohesie en de betrokkenheid van de buurt bevordert. De eerste binnenplaats is succesvol opgeleverd en de inspanningen richten zich nu op de overige gebieden: elke tuin zal een unieke sfeer bieden voor ontspanning en ontmoeting en staat verbonden met openbare routes om het schoolcomplex sterker te integreren in de omgeving.

Creator of meaningful places
 

Dit project biedt een geweldige kans voor nieuw stadsleven in het dichtbevolkte stadscentrum. De Normaalschool en haar binnentuinen beginnen langzamerhand een sleutelrol te spelen voor de gemeenschap als ruimtes waar mensen van alle leeftijden kunnen samenkomen en elkaar ontmoeten.

Dit is een inspirerende samenwerking tussen Lier, Solag en Caaap, en we zijn er trots op dat het erkend wordt! Het project van de Normaalschool belichaamt de kern van veel van onze ontwerpen, die geworteld zijn in de menselijkheid en verhalen van plekken als basis voor het creëren van nieuwe veerkrachtige omgevingen met verbinding tussen mens en natuur.

 
 

Healthy cities as natural habitats

Steden huisvesten inmiddels een groeiende meerderheid van de wereldbewoners, wat zorgt voor nieuwe uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Wij ontwikkelen creatieve oplossingen om ze te transformeren tot groene, gastvrije, duurzame en gezonde leefomgevingen.
Ontdek dit thema