Alle updates
 
Nieuws

Het voormalige deportatiestation van Bobigny is open voor het publiek

 

De gedenkplaats van het historische deportatiestation van Bobigny in de buurt van Parijs is sinds half januari open voor bezoekers. Het voormalige station is een van de weinige deportatielocaties die sinds de Tweede Wereldoorlog vrijwel onveranderd is gebleven.

Omdat het vandaag 27 januari 78 jaar geleden is dat Auschwitz werd bevrijd, zal er op de locatie een herdenking worden gehouden voor de internationale dag ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust en de preventie van misdaden tegen de menselijkheid. De officiële opening zal vervolgens plaatsvinden op 18 juli, de datum dat stilgestaan wordt bij het feit dat 80 jaar daarvoor het eerste deportatiekonvooi vertrok vanaf het station van Bobigny.

OKRA heeft de eer gehad om het ontwerp te mogen leiden van de scenografische, landschappelijke en architecturale renovatie van de gedenkplaats voor de toekomstige generaties.

Met dank aan onze ontwerppartners: AAPP Architectes, Atelier d’Ecologie Urbaine, OTCE ingénieurie, 8’18 Lighting designers.

 

 

 

Gedachtenis in de stad

Een nieuw herdenkingspark onthult de geschiedenis van de deportatie van Joden uit Frankrijk. Het voormalige deportatiestation van Bobigny is getransformeerd van een verlaten schroothoop tot een scenologische gedenkplaats.

Bezoek de projectpagina