Alle updates
 
Onderscheidingen

IFLA AAPME International Awards, Coastal Area Shenshan, Outstanding Award

 

OKRA heeft samen met MLA+ en Shenzhen IBR de Outstanding Award van de IFLA AAPME International Awards gewonnen voor het ontwerpprogramma voor berg-, zee- en landontwikkeling van het kustgebied van Shenshan Special Cooperation Zone in Shenzhen, China. Deze awardcompetie is georganiseerd door de International Federation of Landscape Architects Asia-Pacific Region (IFLA APR).

Er waren 280 internationale inzendingen. In de categorie Analyse & Masterplanning werden in totaal 12 projecten onderscheiden. Onze winnende inzending is een ontwerpprogramma dat de Chinese historische waterstrategie respecteert en combineert met de moderne Nederlandse aanpak. Het resultaat is een reeks toekomstbestendige kustverdedigingswerken die techniek en landschapsontwerp integreert en zorgt voor een levendige opeenvolging van beschermde ruimten langs deze prachtige 12 kilometer lange kust.

OKRA heeft met dit ontwerpprogramma opnieuw haar expertise in kustverdedigingsontwerp laten zien na het succes van het project Kustzone Katwijk, waar we een natuurlijk duinlandschap hebben ontwikkeld dat niet alleen de waarde en de identiteit van de bestaande stad behoudt, maar deze ook sterker maakt.

De jury prijst het project om zijn ‘highly detailed consideration of climate resilience concepts that recognise the complex conditions of the site and in response, strives to mitigate, integrate and adapt to the landscape through its design framework’.