Van Nispenpark

Hillegom

Hillegom nog mooier
De herinrichting van het park naar een ontwerp van OKRA landschapsarchitecten is onderdeel van de centrumplannen van Gemeente Hillegom. Met de uitvoering van het Van Nispenpark en eerder de Hoftuin in Engelse landschapsstijl, maken we Hillegom nog mooier.

Open en uitnodigend park
Het Van Nispenpark is een open en uitnodigend park dat past bij het dorp en de omgeving. Het ontwerp is opgebouwd vanuit de historische verkaveling van de bollenvelden. Dit is terug te zien in de routing en de beplanting. Het ontwerp brengt meer biodiversiteit in het park met een grote waterpartij, wadi’s en natuurvriendelijke oevers en fraaie bloembedden met bijen- en vlindervriendelijke beplanting en vogelvriendelijke heesters en bomen. Met de waterpartij is het Van Nispenpark en het omliggende gebied voorbereid op de negatieve effecten van de klimaatverandering.

Actief en attractief park
Het Van Nispenpark wordt ook een actief park, met veel ruimte voor culturele activiteiten, sporten en spelen. Een deel van de verwijderde bomen is hergebruikt voor het maken van natuurlijke spelaanleidingen. Het podium aan het evenementenveld biedt ruimte voor muziek-, theater- en dansoptredens. Gekoppeld aan de Hoofdstraat is er ruimte voor inpassing van terrassen. Een leuke bezienswaardigheid in het park is het Beatlesmonument. Dit monument herinnert aan het eerste concert van The Beatles in Nederland in 1964 in een concertzaaltje in Hillegom. Dit concert is de geschiedenis in gegaan als ‘het vergeten optreden’.