OKRA maakt ontwerp nieuwe Zomerkade en strand van Huizen

OKRA werkt in opdracht van gemeente Huizen aan een ontwerp voor de herinrichting van de Zomerkade aan het Gooimeer. De opdracht is een vervolg op de door OKRA opgestelde integrale kustvisie voor Huizen die eind 2019 is vastgesteld. Het 10 hectare grote plangebied omvat naast de Zomerkade ook het strand en het recreatiegebied Gooierhoofd.

De Zomerkade is een fantastische kade aan het strand, maar er is onvoldoende ruimte voor voetgangers en fietsers om van de kade als flaneerboulevard te genieten. Goed toegankelijke strandopgangen ontbreken langs grote delen van de kade en de nabijgelegen horeca heeft een beperkte relatie met het strand. Het strand is opgesplitst en mist een duidelijke zonering. Om de gebruiks- en belevingswaarde van de Zomerkade blijvend te verbeteren wordt ingezet op één breed strand dat gebruikt kan worden voor evenementen, sporten en andere vormen van recreatie. Van de Zomerkade wordt een autoluwe boulevard gemaakt zodat de ruimte aan het strand optimaal kan worden benut. Ook aan andere onderdelen van de kustvisie, zoals de realisatie van een natuurlijke zwemvijver aan de Wedekuil de en plaatsing van een strandpaviljoen, wordt nadere invulling geven. De plannen zullen in samenspraak met de aanwonenden verder worden uitgewerkt.

Kustprojecten
OKRA heeft veel ervaring met kustprojecten in onder andere Katwijk, Cadzand-Bad en de badplaats Soorts-Hossegor aan de Franse kust. Momenteel werkt OKRA aan een visie voor het kustgebied van gemeente Gooise Meren dat richting moet geven voor de komende 20 jaar. OKRA werkt momenteel ook aan een reeks kustverdedigingswerken langs de kust van Shenshan in China.