OKRA en De Zwarte Hond ontwerpen Woonpark Gorecht in Hoogezand

Het ontwerp voor het nieuwe Woonpark Gorecht in Hoogezand van OKRA en De Zwarte Hond is het sluitstuk van de vernieuwing van de wijk Gorecht-West. Woonpark Gorecht wordt een diverse en klimaatadaptieve woonwijk waar bestaande en nieuwe bewoners kunnen wonen en verblijven in aangename groene ruimtes.

Het Woonpark van circa zeven hectare bestaat uit een centraal park en landschappelijk ingerichte ‘woonweides’ die bijzondere kwaliteit geven aan de wijk, de omgeving en de individuele woonbeleving. Er komen 126 nieuwe sociale-huurwoningen en 52 bestaande koopwoningen worden ingepast in de groene woonwijk.

Toekomstbestendige woonwijk
Toekomstbestendigheid is een belangrijk thema in het ontwerp van het Woonpark. De openbare ruimte is klimaatadaptief ingericht met een overvloed aan groen, waardoor bewegen en ontmoeten wordt gestimuleerd, en de bebouwing is energieneutraal.

Het ontwerp is tot stand gekomen in een interactief proces met gemeente Midden-Groningen, woningcorporatie Lefier en bewoners. Om de toekomstige woonbeleving inzichtelijk te maken kregen geïnteresseerden levensgrote visualisaties te zien en kon de toekomstige woonomgeving met VR-brillen worden bekijken.