Van Nispenpark in Hillegom bijna opgeleverd

In en om het Van Nispenpark in Hillegom worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. De herinrichting van het 3,5 ha grote park naar een ontwerp van OKRA landschapsarchitecten is onderdeel van de centrumplannen van gemeente Hillegom. Met de uitvoering van de centrumplannen maken we Hillegom nog mooier!

Het Van Nispenpark wordt een open en uitnodigend park dat past bij het dorp en de omgeving. Het ontwerp is opgebouwd vanuit de historische verkaveling van de bollenvelden. Dit is terug te zien in de routing en de beplanting. Het ontwerp brengt meer biodiversiteit in het park met een grote waterpartij, wadi’s en natuurvriendelijke oevers en fraaie bloembedden met bijen- en vlindervriendelijke planten en vogelvriendelijke heesters en bomen. Met de waterpartij is het Van Nispenpark en het omliggende gebied klimaatadaptief en voorbereid op de negatieve effecten van de klimaatverandering.

Het Van Nispenpark wordt ook een actief park, met veel ruimte voor culturele activiteiten, sporten en spelen. Een deel van de verwijderde bomen is hergebruikt voor het maken van natuurlijke spelaanleidingen. Het podium aan het evenementenveld biedt ruimte voor muziek-, theater- en dansoptredens. Gekoppeld aan de Hoofdstraat is er ruimte voor inpassing van terrassen. Een leuke bezienswaardigheid in het park is het Beatlesmonument. Dit monument herinnert aan het eerste concert van The Beatles in Nederland in 1964, in een concertzaaltje in Hillegom. Dit concert is de geschiedenis in gegaan als ‘het vergeten optreden’.

Eerder maakte OKRA het ontwerp voor het herstel van de historische Hoftuin bij het stadhuis van Hillegom, als onderdeel van de centrumplannen van gemeente Hillegom.