Strandbalkon Cadzand-Bad en omgeving gerealiseerd

Na de realisatie van het kustwerk Cadzand-Maritiem heeft OKRA een volgende stap gezet in de transformatie van de buitenruimte van Cadzand-Bad. In de frontlinie van de badplaats is het duin verbreed en is een nieuwe route langs de zee gecreëerd, een duinboulevard, met daarlangs bijzondere plekken die inspelen op het thema ‘wellness’. Aan de oostzijde is bij de drukke duinovergang aan het begin van de Boulevard de Wielingen een strandbalkon op het duin gerealiseerd.  

Tegelijkertijd is binnen het sterke raamwerk van openbare ruimte dat wordt gevormd door het kustwerk en de boulevard, de herontwikkeling van de tussen de kustverdediging en boulevard gelegen hotels aangegrepen om de nieuwe gebouwen letterlijk in het duin te plaatsen. Voor alle hotels en villa’s met appartementen geldt op hoofdlijnen een vergelijkbare aanpak.

Het grootschalig parkeren op maaiveld is verdwenen en is ondergebracht in particuliere ondergrondse parkeergarages. Het dak van de parkeergarage is opgenomen in een nieuw duinlandschap, met duin tot aan de gevel. Hotel De Blanke Top, de appartementenblokken Zeeland en Vlaanderen, het Badhuis en het Strandhotel met Strandresidentie vormen zo de nieuwe generatie van toeristisch verblijf aan zee, met duinsfeer tot aan de voordeur. De buitenruimte draagt bij aan de uitstraling en kwaliteit van het toeristische product en de kwaliteit van de badplaats. 

OKRA werkt op diverse locaties in Europa en daarbuiten aan de opwaardering en herinrichting van kust- en badplaatsen. Volgend op het succes van Kustwerk Katwijk en Cadzand-Maritiem werkt OKRA momenteel aan vergelijkbare opgaven in Frankrijk en China.