Stedenbouwkundig plan voor Stadswerven Dordrecht

Een nieuwe mijlpaal bij Vlek A, in de ontwikkeling van de wijk Stadswerven in Dordrecht, is bereikt. Het stedenbouwkundig plan van OKRA voor de meest exclusieve ruimte in de ontwikkeling van de Stadswerven is ter uitwerking en uitvoering aangeboden aan de gemeente Dordrecht.

Bij Vlek A biedt het water, dat het terrein van drie verschillende kanten omringt, een eigen identiteit aan de ontwikkeling van de openbare ruimte. In het voorgestelde ontwerp worden drie bijzondere zones benadrukt: een lineaire corridor die twee waterlichamen (het Wantij en de Beneden Merwede) met elkaar verbindt, een drijvend recreatiedek en een in opkomst zijnd waterrijk gebied ten westen van het terrein.

Het getij is in het ontwerp omarmd met een getrapte lage kade, waardoor direct contact met het water tijdens hoogwater mogelijk is. Op deze manier is een zeer actief waterfront gecreƫerd, waardoor het terrein een aantrekkelijke bestemming wordt voor de nieuwe stadswijk en de prachtige historische binnenstad van Dordrecht.