Stadscentrum Hengelo kleurt warmrood

De Enschedesestraat in Hengelo is geheel heringericht naar een ontwerp van OKRA. De straat is een sfeervol wandelgebied geworden met een warmrode bestrating, cortenstalen goten en met kunst in de openbare ruimte. De rode kleur van de bestrating en het groen dat is aangeplant moeten een sfeer van gezelligheid oproepen, een binnenstad waar mensen graag verblijven of willen winkelen.

Veel aandacht is besteed aan het verbeteren van de verblijfskwaliteit bij de bezienswaardigheden in het stadscentrum. Met weelderig ontworpen tuinen voor de Lambertusbasiliek en het stadhuis heeft het centrum enkele uitnodigende nieuwe ontmoetingsplaatsen voor bewoners, bezoekers en voorbijgangers. Straat en stoep bevinden zich op een gelijk niveau, zodat de Enschedesestraat als voetgangerspromenade fungeert. De geheel heringerichte straat is vrijdag 13 december feestelijk geopend.

Stalen rivier
Geïnspireerd door de voormalige beekjes die het stadscentrum irrigeerden en het industriële erfgoed van Hengelo is een metaforische stalen rivier ontworpen als een ludiek en dynamisch element dat de verschillende plaatsen in het stadscentrum verbindt. Het gootrooster ontvouwt zich als een paperclip door de Enschedesestraat en is een onderscheidend signatuur voor het stadscentrum.