OKRA op shortlist van de Zero Carbon Meridian Water Contest

De shortlist voor de Zero Carbon Meridian Water Contest is bekendgemaakt. Op de lijst staat Urban Space Maker – een internationaal ontwerpteam onder leiding van OKRA, vergezeld van Pop-Up City, de Environmental Technology groep van Wageningen University & Research, Studio RAP en ook &\also, Hawkings\Brown’s eigen onderzoeksbureau.

Ons voorstel is gericht op het verduurzamen van het masterplan voor de tweede fase van de ontwikkeling van Meridian Water in Enfield, Noord-Londen. Ons idee heet de Urban Space Maker – een methode waarmee de circulaire economie tastbaar, spannend en voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. We stellen ons een lokale productielijn voor waar het verzamelde afval door een 3D-printrobot wordt verwerkt tot nieuwe bouwmaterialen voor de bouw van Meridian Water. De Urban Space Maker wordt een proeftuin waarin de circulaire economie wordt getest, ge├»ntegreerd en gedemonstreerd binnen de ontwikkeling van het stedelijk masterplan.

Meer projecten in Londen
OKRA ontwikkelde eerder al een klimaatbestendige strategie voor Meridian Water, met een blauwgroen kader voor de openbare ruimte. OKRA is ook actief op andere plaatsen in Londen met stedenbouwkundige en ruimtelijke opgaven, zoals Smithfield Market in de Londense City en Upton en Raynham Road in Enfield.