Walk of freedom

Cadzand-Bad

Duinboulevard

Een belangrijk onderdeel van de transformatie van Cadzand-Bad was het vergroten van de beleving van de zee. Aan de westzijde is de zee meer beleefbaar gemaakt met een balkon aan zee met een jachthaven. De jachthaven is een recreatieve bestemming met een promenade naar de kop van de pier, een paar plekken aan zee en de aanleg van een havenplein. In de frontlinie van de badplaats is het duin verbreed en heeft OKRA een nieuwe route langs de zee gecreëerd, een duinboulevard, met daarlangs bijzondere plekken die inspelen op het thema ‘wellness’ in Cadzand-Bad. Evenementen kunnen op zeetribunes worden bekeken.

 

Walk of Freedom

Op markante punten zijn monumenten in de openbare ruimte opgenomen. De sleutel voor succes van de openbare ruimte ligt in het goed verbinden van Boulevard de Wielingen met de jachthaven door het optillen van de weg achter de dijk en het maken van een nieuw hellend plein. Die plek is bijzonder gemaakt met het monument Walk of Freedom, een eerbetoon aan de laureaten van de Roosevelt Four Freedoms Awards, een prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan mannen, vrouwen en organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees.

 

Sterk imago

Met de transformatie is een omslag gemaakt naar een badplaats met een jachthaven en een sterk imago. Waar in de badplaats een aantrekkelijke route langs zee ontbrak, is in de nieuwe duinen een duinboulevard gerealiseerd. Met de verdere ontwikkeling van de badplaats wordt de aanwezigheid van natuur en het beleven van het duin nog meer dan nu het geval is een sterke kwaliteit.