Walk of freedom

Cadzand-Bad

Duinboulevard

Een belangrijk onderdeel van de transformatie van Cadzand-Bad is het vergroten van de beleving van de zee. Aan de westzijde wordt zee beleefbaar door het maken van een balkon aan zee met een zeejachthaven. De jachthaven zelf wordt een recreatieve bestemming door het maken van een promenade naar de kop van de pier, een paar plekken aan zee en de aanleg van een havenplein. In de frontlinie van de badplaats wordt het duin verbreed heeft OKRA een nieuwe route langs de zee gecreëerd, een duinboulevard, met daarlangs bijzondere plekken, die inspelen op het thema ‘wellness’ in Cadzand Bad. Evenementen kunnen op zeetribunes worden bekeken.

 

Walk of Freedom

Op markante punten worden monumenten in de openbare ruimte opgenomen. De sleutel voor succes van de openbare ruimte ligt in het goed verbinden van Boulevard de Wielingen met de jachthaven door het optillen van de weg achter de dijk en het maken van een nieuw hellend plein. Die plek wordt bijzonder gemaakt met de Walk of Freedom, een eerbetoon aan degenen die de twee jaarlijks uitgereikte Four Freedoms awards hebben gekregen, en krijgen, naar de waarden van Franklin D. Roosevelt.

 

Sterk imago

De omslag is gemaakt naar een badplaats met een jachthaven en een sterk imago. Waar de badplaats nu een route langs de zee mist, is er in de nieuwe duinen een duinboulevard gerealiseerd. Met de verdere ontwikkeling van de badplaats wordt de aanwezigheid van natuur en het beleven van het duin nog meer dan nu het geval is een kwaliteit.