Vorobievy Gory Park

Moskou Rusland

Vergeten panorama

De heuvels van Vorobievy Gory vormen een groen balkon hoog boven de Moskou rivier en bieden een fenomenaal panoramisch uitzicht over de stad Moskou .Ten onrechte is deze plek enigszins vergeten, in het slop geraakt en onveilig geworden. Voor de weinige bezoekers werd het niet duidelijk waarom deze plek uniek is in de stad. De reconstructie maakt het mogelijk om het stadspanorama nieuw leven in te blazen en haar goed te positioneren in de stedelijke groenstructuur rond de Moscow State University.

 

Revival van de geschiedenis

Het plan van OKRA voor Vorobievy gory beantwoordt de vragen hoe de geschiedenis te regenereren van de vergeten en unieke plekken in de stad. De plek wordt veranderd een nieuwe en unieke toeristische bestemming met een goede oriƫntatie op de stad en met respect voor de kwetsbaarheid van de natuur van het park.

 

Nieuw stedelijk merk

OKRA veranderde niet alleen de stedelijke positie en regenereerde het stadslandschap, maar slaagde er ook in om een nieuw merk te creƫren voor de stad Moskou. Een interactieve kaart in de bestrating van het panorama Vorobievy Gory laat de bezoeker de oude legende van deze plaats herbeleven