The Garage – Daktuin

Amsterdam

Stadsicoon in ontwikkeling
Het voormalige Citro├źngebouw (‘The Garage’) naast het Olympisch stadion in Amsterdam is een icoon, ontworpen door Jan Wils volgens de ‘wetten’ van de Nieuwe Zakelijkheid. Het gebouw krijgt een nieuwe mix van werken en leisure. De karakteristieke hellingbaan fungeert in het nieuwe ontwerp van Rijnboutt als verbindend element tussen de verdiepingen en leidt de bezoekers naar het dak van het gebouw waar OKRA een groene oase heeft ontworpen, een luwe plek met zicht op het Olympisch Stadion en de Zuidas.

Open dak
Met uitbundige beplanting en concentratieplekken, maar ook grotere ruimtes voor ontmoetingen en borrels, is de nieuwe daktuin een uitnodigende verblijfplaats voor diverse gebruikers: van huurders die de daktuin als pauze- en overlegruimte gebruiken, tot bezoekers die via de hellingbaan het dak kunnen betreden. Met centraal in het publieke deel een zitmeubel met diverse gebruiksmogelijkheden dat OKRA heeft ontworpen in analogie met de sobere vormentaal van het gebouw.

Actief daklandschap
Terwijl in het gebouw nieuwe bedrijven zich vestigen en winkels en restaurants hun deuren openen, kunnen mensen op het dak vertrouwd raken met de groene omgeving aan de hand van de seizoenen. Mensen genieten van de geur en de aanblik van de eerste lentebloesems, lunchen buiten vanaf de eerste lentedagen en genieten van de wuivende siergrassen in de winter.