Storaa Stream

Holsterbro Kommune Denemarken

Identiteit versus anonimiteit

Tegen een achtergrond van veel ongedefinieerde en anonieme ruimtes bood de ontwikkeling van een danstheater de gelegenheid om de openbare ruimte in Holstebro te herinrichten en betekenisvolle plekken te creëren.

Openbare theater

OKRA herstelde de tweedeling in de stad door rivier Storaa onderdeel te maken van het stedelijk weefsel. Beide rivierzijden worden omgevormd tot een publiek theater. Het maaiveld wordt gebogen en gevouwen tot een sculpturale ruimte. Zo ontstaat er een interactie tussen hoog en laag. De ruimten en plekken geven aanleiding tot gebruik waardoor de bezoeker onderdeel wordt van het decor. De sculpturale brug vormt naast routing ook een bijzondere verblijfplek. Vanaf de brug is er prachtig uitzicht over het landschap. De voormalige parkeerplaats aan de zuidzijde van het danstheater is opgezet als podium. Hier biedt een park het decor.

Nieuw elan

De Storaa Stream is door de transformatie een recreatief en iconisch onderdeel geworden van het stadscentrum. Hierdoor worden beide stadsdelen met elkaar verbonden en biedt het nieuw elan. De stad is beter gaan functioneren door het verschuiven van het focuspunt.