Stadstuinen Normaalschool

Lier België

De school opent haar deuren

De Normaalschool in Lier is een binnenstedelijk scholencomplex dat in 2012 werd gesloten, dit complex wordt in opdracht van SOlag herontwikkeld door Vanhaerents Development tot een publiek binnengebied met nieuwe woon- en werkvormen. Het team van OKRA in samenwerking met ontwikkelaar en architecten kiest ervoor een groot deel van de bestaande gebouwen te behouden.

Stadstuinen Normaalschool

Het is de ambitie van OKRA om de stadstuinen om te vormen tot een actieve stadsruimte. Het project biedt een uitgelezen kans voor nieuw stedelijke leven in de sterk verdichte binnenstad van Lier. Met een belangrijke rol voor de omgeving tovert OKRA de stadstuinen om tot een samenhangend geheel van actieve en groene ruimtes. Een collectief publiek domein waar mensen van alle leeftijden kunnen samenkomen en elkaar ontmoeten. Alle tuinen krijgen een eigen sfeer en identiteit waar het fijn vertoeven is en hebben voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een buurtfeest en sport- en spelopstellingen.

Samenhangend netwerk

Het resultaat is een reeks tuinen die ondanks hun intieme karakter nooit hun relatie met het publieke domein verliezen. De tuinen kunnen afzonderlijk gebruikt worden, maar indien nodig ook aan elkaar gekoppeld worden. Twee publieke routes verbinden de tuinen onderling en verankeren de Normaalschool met de omgeving.