Sretenka ‘ Objects of Desire’

Moskou Rusland

Sretenka Design Week

De Tsvetnoy Bul’var vormt het decor voor de Sretenka Design Week. Gesteund door Moscow’s Design Development Center, wordt de gehele boulevard en nabije omgeving gehuld in kunst, architectuur, grafische en industriële ontwerpen. De objecten ontworpen door OKRA zijn een demonstratiemodel voor interventies in de publieke ruimte van Sretenka.

 

‘Objects of Desire’

OKRA‘s ‘Objects of Desire’ bestaan uit twee L-vormige elementen, die op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd. De structuur kan worden aangepast, uitgebreid, of verplaatst, waardoor nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd. Zo kan er een grotere horizontale of verticale eenheid worden gevormd. Deze modules hebben verschillende functies, afhankelijk van de plaats. Een combinatie kan een zitobject, een openbare tafel, of een speelelement vormen. The objecten zijn vervaardigt met ArchSkin, een materiaal dat geproduceerd wordt in Moskou.

 

Startpunt

De objecten dienen als voorbeeld voor de manier waarop interventies in de openbare ruimte kunnen plaatsvinden, als een katalysator voor de ontwikkeling van ruimten. Door middel van positie en combinatie kan openbare ruimte in het stedelijk weefsel geactiveerd worden.

De ‘Objects of Desire’ vormen het startpunt van gedachten over het veranderende publieke domein in Sretenka. Publieke en semi-publieke ruimten worden aan routes gekoppeld, zodat een nieuw systeem van verblijfsplekken ontstaat waar mensen van Moskou van hun dagelijkse omgeving zullen genieten.