Pleisterplaats De Stokte

Dalfsen

Ruimte voor de Vecht

In het programma ‘Ruimte voor de Vecht’ is volop aandacht om meer recreatieve ingrepen te doen om de rivier en het Vechtdal meer onder de aandacht te brengen. Verschillende (kunstzinnige) projecten zijn momenteel in uitvoering om de propositie van het gebied te benutten.

 

Stiltebalkon

OKRA realiseerde boven op de voormalige vuilstortplaats De Stokte inDalfsen een uitkijkpunt. Het uitkijkpunt maakt gebruik van de hoogteligging van deze voormalige vuilstortplaats. Een fiets- en voetpad eindigt voert tot op de heuvel naar het stiltebalkon. Hier zittend op één van de barkrukken is het forse hoogteverschil naar de rivier goed beleefbaar en kunnen bezoekers genieten van het uitzicht op en de natuurlijk schoonheid van het Vechtdal.

 

Omsloten plekken en weidse vergezichten

Lopend richting het uitkijkpunt treft men een afwisseling van brede bosschages voor omsloten plekken en weidse vergezichten over de rivier de Vecht. De beplanting bestaat uit natuurlijke en inheemse soorten en biedt beschutting voor reeën en ander wild. Het uitkijkpunt is een goed voorbeeld van hoe een lokale ingreep betekenis kan hebben voor een regio.