Keulsepoort

Venlo

Aantrekkelijke entree
OKRA heeft een ontwerp gemaakt voor een aantrekkelijke entree naar het stadscentrum van Venlo. Aanleiding is de verhuizing van Museum van Bommel van Dam naar het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort, op een steenworp van het treinstation, waar ook de entree van het Limburgs Museum is.

Venlo vergroenen
Met het herinrichtingsplan geeft OKRA uiting aan de ambities van het stadsbestuur om de Venlose binnenstad te vergroenen en klimaatbestendig te maken. Minder auto’s, meer groen en minder verharding zorgen voor verbetering van de verblijfskwaliteit in het nieuwe Museumkwartier van Venlo.

Klimaatadaptief ontwerp
In OKRA’s klimaatadaptieve ontwerp worden de bestaande bomen (meest platanen) bij de Keulsepoort vrijwel allemaal behouden en aangevuld om de biodiversiteit te vergroten en schaduwrijke gebieden te creëren voor meer verkoeling tijdens warme zomerdagen. Er komen meerdere beplantingsvakken waarin regenwater wordt opgeslagen om de bomen van voldoende water te voorzien en als zitelementen kunnen dienen. De verrommelde openbare ruimte voor de Parade wordt geordend, waardoor meer ruimte ontstaat voor evenementen zoals de finish van de jaarlijkse Venloop.