Daktuin The Garage

Amsterdam

Stadsicoon in ontwikkeling
Het voormalige Citroëngebouw (thans The Garage) naast het Olympisch stadion in Amsterdam is een icoon, ontworpen volgens de ‘wetten’ van de Nieuwe Zakelijkheid. Het gebouw heeft een nieuwe bestemming gekregen met werk- en recreatievoorzieningen. De karakteristieke hellingbaan fungeert in het ontwerp van Rijnboutt als verbindend element tussen de verdiepingen en leidt de bezoekers naar het dak van het gebouw waar OKRA een groene oase heeft ontworpen, een luwe plek met zicht op het Olympisch Stadion en de Zuidas, met uitbundige beplanting en concentratieplekken, maar ook grote ruimtes voor ontmoetingen en borrels.

Open dak
De nieuwe daktuin is een uitnodigende verblijfplaats voor diverse gebruikers: van huurders die de daktuin als pauze- en overlegruimte gebruiken, tot bezoekers die via de hellingbaan het dak kunnen betreden. In het publieke deel staat een zitmeubel met diverse gebruiksmogelijkheden dat door OKRA is ontworpen in analogie met de sobere vormentaal van het gebouw. 

Actief daklandschap
Terwijl in het gebouw nieuwe bedrijven zich vestigen en winkels en restaurants hun deuren openen, kunnen mensen op het dak vertrouwd raken met de groene omgeving aan de hand van de seizoenen. Mensen genieten van de geur en de aanblik van de eerste lentebloesems, lunchen buiten vanaf de eerste lentedagen en genieten van de wuivende siergrassen in de winter.