New Cyprus Museum

Nicosia Cyprus

Een groen cultureel knooppunt

Het New Cyprus Museum (NCM) is ontworpen als een culturele campus waar verschillende gebouwen met een eigen programma naadloos met elkaar zijn verbonden. Het museum wil een nieuwe groene knoop in het centrum van de stad worden die de activiteiten rondom de Venetiaanse muren verbindt met de revitalisering van de rivier Pedieos.

Ecologische verbindingen

De landschapsstrategie bouwt voort op het rivierenlandschap, versterkt de bestaande corridor als een belangrijke ecologische, culturele en recreatieve troef en verbetert de verbinding met de aangrenzende habitats. Het doel is om de beschikbare parkruimte te maximaliseren, waardoor het landschap binnen het NCM een verbinding vormt met het groen van de rivieroever en het park ten noorden van de museum, tot aan de gracht rond de oude stad. Het museumpark is georganiseerd in verschillende zones die inspelen op de context en monden uit in een amandelboomgaard in het centrum van het nieuwe museumpark.

Mediterraan landschap

Met deze amandelboomgaard streven we de band tussen de traditionele activiteiten van de landbouw en de mensen te herstellen en tegelijkertijd de sociale interactie te bevorderen. Tussen de boomgaard en de rivieroever wordt het landschap beplant met kleurrijke lokale Cypriotische kruiden. Door de verscheidenheid in het mediterrane landschap te omarmen kunnen de geselecteerde plantensoorten in spelen op de klimaatbehoeften van het gebied, waardoor de behoefte aan water en de verbetering van het microklimaat tot een minimum wordt beperkt.