OKRA zet internationale koers voort met uitbreiding managementteam

Het managementteam van OKRA landschapsarchitecten is per 1 april uitgebreid met Steffen Nijhuis en Melle van Dijk. Het Utrechtse bureau wordt nu geleid door een negenkoppig team. Met de benoeming van Nijhuis en Van Dijk tot associates zet het bureau haar internationale koers voort.

OKRA hecht veel waarde aan de link tussen ontwerppraktijk en onderzoek en vindt in dr. Steffen Nijhuis een internationaal ervaren wetenschapper, ontwerper, projectleider en auteur van prijswinnende publicaties. Nijhuis heeft veel expertise in op landschap gebaseerd regionaal ontwerp, duurzame stedelijke ontwikkeling in kustgebieden en delta’s, ontwerpen met natuurlijke processen en (historische) landschappen en tuinen. Hij is tevens onderzoeksleider van de Afdeling Urbanism aan de Technische Universiteit Delft en is daar verbonden aan de Sectie Landschapsarchitectuur. Nijhuis is betrokken bij grote projecten in China, Amerika en Nederland waarin ruimtelijk onderzoek en -ontwerp, landschappelijke strategie en interventie en sociale en ecologische inclusiviteit centraal staan. Door de samenwerking met Steffen Nijhuis is OKRA nog beter in staat de relatie te leggen tussen state-of-the-art wetenschappelijke inzichten, onderwijs en baanbrekende praktische toepassingen.

Melle van Dijk is sinds twee jaar werkzaam bij OKRA en geeft leiding aan diverse visievormende en uitvoeringsgerichte projecten, waaronder de gebiedsvisie voor de Mient Kooltuin in Katwijk en de herinrichting van de binnenstad van Assen. Daarnaast zet hij zich in voor kennisuitwisseling en -ontwikkeling in het bureau. Voor zijn komst bij OKRA was Melle van Dijk associate bij Ramboll Studio Dreiseitl in Singapore waar hij verantwoordelijk was voor toonaangevende projecten, zoals het 67 ha grote Rifle Range Nature Park, Jurong Lake Gardens West – Singapore’s derde National Garden – en diverse projecten op het gebied van groen-blauwe infrastructuur met een sterke focus op klimaatadaptief ontwerp.

OKRA is blij met deze versterking van het managementteam, waarmee het bureau een volgende stap zet in verdere internationalisering en specialisatie in de thema’s healthy cities, nature-based solutions en coastal urban landscapes.

Foto: Joost Bataille.