OKRA wint opnieuw internationale prijs voor ontwerp kustverdediging in China

OKRA heeft opnieuw een internationale prijs gewonnen voor het ontwerpprogramma voor de berg-, zee- en landontwikkeling van het kustgebied van Shenshan Special Cooperation Zone in Shenzhen, China. Dit masterplan, gemaakt in samenwerking met MLA+ en Shenzhen IBR, is bekroond met de Grand Award door de Greater Bay Area Urban Design Awards 2020 in de categorie Plan/Concept.

Deze prijs is geïnitieerd door het Hong Kong Institute of Urban Design met de steun van de aangesloten instituten van de Greater Bay Area Urban Designer Alliance. De prijs wordt gesponsord door Create Hong Kong (CreateHK) van de regering van de Speciale Administratieve Regio Hong Kong.

Onze winnende inzending is een ontwerpprogramma dat de Chinese historische waterstrategie respecteert en combineert met de moderne Nederlandse aanpak. Het resultaat is een reeks toekomstbestendige kustverdedigingswerken die techniek en landschapsontwerp integreert en zorgt voor een levendige opeenvolging van beschermde ruimten langs deze prachtige 12 kilometer lange kust.

OKRA heeft met dit ontwerpprogramma opnieuw haar expertise in kustverdedigingsontwerp laten zien na het succes van het project Kustzone Katwijk, waar we een natuurlijk duinlandschap hebben ontwikkeld dat niet alleen de waarde en de identiteit van de bestaande stad behoudt, maar deze ook sterker maakt. Momenteel werkt OKRA ook aan een integrale ecologische visie voor de Zuid-Franse kust.