OKRA wint samen met Hawkins\Brown ontwerpcompetitie voor Smithfield in Londen

De City of London heeft het consortium van OKRA, Hawkins\Brown, Contemporary Art Society, Momentum en Studio Dekka uitgeroepen als winnaar van de Smithfield Area Public Realm ontwerpcompetitie. Studio Egret West is aangesteld als hoofdarchitect voor de Smithfield East & West Market-gebouwen. Beide projecten dragen bij aan het creëren van een levendige, sfeervolle en gastvrije nieuwe omgeving in de Culture Mile.

Met het oog op de komst van duizenden extra bezoekers na de opening van de nieuwe Elizabeth line, voorziet het project in aantrekkelijke openbare ruimten in het hele Smithfield-gebied. De nieuwe openbare ruimte zal de beweegvriendelijkheid sterk verbeteren door een deel van het bestaande wegennet te vervangen door nieuwe voetpaden, waardoor gezondere, goed verlichte en veiligere straten ontstaan. Tegelijk wordt de luchtkwaliteit verbeterd door de uitstoot van het verkeer te verminderen.

Ons voorstel speelt in op de verschillende historische straatpatronen in het gebied en houdt rekening met het karakter en het gebruik van de omgeving. Ook zijn er methoden ontwikkeld om groen in het gebied te introduceren en is er een ruim en gastvrij ‘drempelgebied’ ontworpen voor de grote gebouwen die op het terrein zullen worden gerealiseerd.

Verbetering van de openbare ruimte in Londen
OKRA werkt al enige tijd aan de verbetering van de openbare ruimte in Londen, met projecten als Cutty Sark Gardens, een van de belangrijkste projecten in het Mayor’s Great Spaces initiatief voor de openbare ruimte, en Meridian Water, één van de grootste ontwikkelingsgebieden in Noord-Londen met een oppervlakte van 85 hectare.