OKRA maakt ontwerpvisie voor de baai van Shantou in China

OKRA landschapsarchitecten in samenwerking met professor Steffen Nijhuis van de TU Delft en Ingeborg Thoral van MIXST URBANISME zijn geselecteerd om samen aan een ontwerpvisie te werken voor de baai van Shantou aan de zuidkust van China.

In samenwerking met Gensler, Aecom en de lokale overheid zullen we verschillende visies voor het gebied ontwikkelen, gecoördineerd door de South China University of Technology en het Guangzhou City Planning & Design Survey Research Institute. Het gebied beslaat 117 vierkante kilometer, waarvan 54 kilometer kust.

Het Shantou-estuarium vormt een bijzondere natuurlijke omgeving, van de bergen tot de rivier en de zee, en heeft te maken met de druk van de verstedelijking en de negatieve gevolgen van klimaatverandering. Het doel is om een ontwerpvisie te ontwikkelen voor een veerkrachtig stadslandschap.

De stedenbouwkundige en landschappelijke ontwerpen omvatten de implementatie van een multifunctionele hoogwaterbescherming voor de rivier en de zee, de uitbreiding van groen-blauwe structuren, een op transitie gerichte ontwikkeling en het genereren van innovatieve stadstypologie√ęn. De nadruk ligt op duurzame ontwikkeling, welzijn en inclusieve groei.

In de afgelopen jaren heeft OKRA verschillende prijswinnende visies ontworpen voor een aantal kustlocaties langs de Chinese kust.