OKRA werkt aan Meridian Water in Londen

OKRA is geselecteerd als landschapsarchitect voor Meridian Water, de grootste ontwikkelingslocatie in het noorden van Londen. De 85 hectare grote locatie wordt een gemengd woon-werkgebied in het aantrekkelijke Lee-rivierlandschap. Het totale project van meer dan 5.000 nieuwe woningen en werkgelegenheid voor 3.000 nieuwe banen heeft een grote impact op Noord-Londen. De ontwikkeling Meridian Water is van strategisch belang voor de groei van het gebied van Upper Lee Valley, dat een cruciale schakel is binnen de London Stansted Cambridge groeicorridor.

OKRA ontwikkelt een klimaatbestendig strategie voor Meridian Water, met inbegrip van een blauw-groen raamwerk voor openbare ruimte. OKRA’s idee is om een toolbox voor het ontwerp in het water ensitieve gebieden te maken, die zorgt dat de ontwikkeling gebied in de Upper Lee Valley een showcase voor de 21e-eeuwse stedenbouw in Londen zal zijn.

Voor het project, in opdracht van de London Borough van Enfield, zal OKRA nauw samenwerken met KCA, Arup en sub consultant Aecom. Het doel is om op korte termijn een uitdagend plan te maken, zodat in 2018 de eerste fase gerealiseerd wordt. Enfield heeft de ambitie dat Meridian Water een zodanige impact heeft dat het een project is waar men over 50 jaar nog trots op is. De locatie aan het water, toegang tot het openbaar vervoer via het nieuwe Meridian Water station onderdeel van Crossrail2 verbinding en het Lee Valley Regional Park, bieden Meridian Water de ingrediënten voor het onderscheidend vermogen van een gewilde nieuwe waterfront- economie in Noord-Londen.