OKRA draagt bij aan #cocreate Design Festival – Kaapstad

We zijn blij om te hebben mogen bijdragen aan een productief debat over Afrikaanse groen-blauwe steden voor iedereen. Op het eerste evenement in de Creative Exchange (CX) reeks van 2022, georganiseerd door het Craft + Design Institute (CDI) uit Kaapstad en het Nederlands consulaat in Zuid Afrika (#cocreateSANL), was Martin Knuijt te gast als spreker.

Het evenement ‘Water in the City’, georganiseerd in de The Old Granary in Kaapstad, draaide om hoe groenblauwe steden kunnen worden gecreëerd in een Zuid-Afrikaanse context. Tijdens het overleg werd gezocht naar nieuwe antwoorden op de hoofdvraag: Hoe kunnen we betere processen, systemen en producten ontwerpen die een toekomst faciliteren met meer waterveiligheid, specifiek in een context waarbij bijna de helft van de bevolking woont in informeel stedelijk gebied.

In het kader van het #cocreate Design festival, is de Creative Exchange (CX) reeks gericht op het samenbrengen van mensen: specialisten op het gebied van waterhuishouding en lokale professionals op het gebied van ontwerp en innovatie ontmoeten elkaar om samen kennis uit te wisselen, discussie aan te gaan en nieuwe ideeën vorm te geven.