Alle updates
 
Nieuws · Onderscheidingen

Hengelo benoemd tot meest inspirerend stadscentrum

 

De herinrichting van de binnenstad van Hengelo is nog in volle gang, maar heeft al verschillende prijzen gewonnen, waaronder de prijs ‘Meest Inspirerende Binnenstad Project van Nederland’.

Aan de verkiezing die Platform Binnenstadsmanagement de afgelopen maanden organiseerde deden maar liefst 18 verschillende gemeenten mee. Hengelo werd samen met Veenendaal als winnaar gekozen. Tijdens de Dag voor de Binnenstad 2023 ontving Hengelo de prijs voor het thema ‘samenwerking’ in de eigen stad.

De jury waardeert het lef van de gemeente Hengelo om eerdere fouten in de ontwikkeling van de inrichting van de stad toe te geven en het hele proces open te stellen. Iedereen, waaronder bewoners, jongeren, ondernemers en scholen, mocht meebouwen aan een nieuw ontwerp voor de Markt. Het ontwerp is helemaal aangepast tot een plein vol groen, bomen en ontmoetingsplekken. De binnenstad van Hengelo is erin geslaagd om eerdere negatieve geluiden om te zetten in een actief participatieproces waarbij iedereen zijn inbreng kon leveren.

De jury is ook zeer te spreken over de daadkrachtige aanpak van de gemeente in dit project. Het proces van herinrichting van het Marktplein is een inspiratiebron voor elke binnenstad in Nederland.