Alle updates
 
Nieuws

Voormalig deportatiestation Bobigny officieel geopend

 

Op 18 juni, precies 80 jaar nadat het eerste konvooi naar Auschwitz-Birkenau vertrok, werd het voormalige station van Bobigny officieel geopend. Als enig overgebleven Frans deportatiestation uit de Tweede Wereldoorlog is het de afgelopen jaren omgetoverd tot een herdenkingspark, na het winnende ontwerp van het team onder leiding van OKRA landschapsarchitecten in 2016.

Bobigny is het enige deportatiestation in Frankrijk dat na de Tweede Wereldoorlog bewaard is gebleven. Tijdens de rest van de 20e eeuw werd het gebied gedomineerd door een schroothandelaar die het grootste deel van het gebied gebruikte. Toen de gemeente het gebied aan het begin van deze eeuw kon overnemen, werden er plannen gemaakt om het te restaureren als gedenkplaats. In samenwerking met betrokken comit├ęs en stichtingen werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, die werd gewonnen door het team van OKRA. Zij werkten voor het ontwerp samen met AAPP Architectes, AEU Ecologists, OTCE engineers en 8’18 Lighting designers.

Creator of meaningful places
 
 

Bobigny memorial park

Een nieuw herdenkingspark onthult de geschiedenis van de deportatie van Joden uit Frankrijk. Het voormalige deportatiestation van Bobigny is getransformeerd van een verlaten schroothoop tot een scenologische gedenkplaats.

Bezoek de projectpagina