Alle updates
 
Nieuws · Onderscheidingen

Eerste en tweede plaats in Green Cities Award Nederland 2023

 

We zijn blij te kunnen melden dat onze inzending voor de stad Utrecht winnaar is van de Nederlandse editie van de European Green Cities Award!
Een overwinning die nog mooier is door de tweede plaats voor Hengelo, gebaseerd op ons ontwerp voor de herontwikkeling van het stadscentrum.

In beide gemeenten hebben we langdurig bij kunnen dragen aan de terugkeer en introductie van groen en water in de stadscentra.

Utrecht heeft de afgelopen decennia een structurele keuze gemaakt om het gemotoriseerd verkeer terug te dringen en de vrijgekomen ruimte te transformeren in parken en plekken voor recreatie, waardoor de leefbaarheid verder verbetert. Onze geselecteerde projecten Catharijnesingel, Oosterspoorbaanpark en Croeselaan belichamen die ontwikkeling. De Catharijnesingel stond in dit opzicht in de schijnwerpers: hier brachten we de natuur naar het hart van de stad en vormden we een groene verbinding tussen de oude en de nieuwe stad.

Hengelo heeft de oplevering van het vernieuwde Marktplein gevierd na transformatie van verschillende andere centrumstraten. De introductie van diverse beplantings- en watermanagementoplossingen geeft vorm aan de openbare ruimte waar mensen nu graag vertoeven. Hierdoor is Hengelo duurzaam veranderd in een enthousiasmerende stad.

 

Ontdek onze Utrecht projecten