Alle updates
 
Nieuws

Catharijnesingel geselecteerd als finalist voor de European Public Space Prize 2022

 

Uit meer dan 300 aanmeldingen is de herstelde Utrechtse singel geselecteerd als één van de vijf finalisten voor deze editie van deze tweejaarlijkse prijs.

“Dit project is een mooi voorbeeld van het revitaliseren van de stedelijke kwaliteit door middel van het terugwinnen van water en haar biodiversiteit. Geïnspireerd op de bestaande context zijn alle elementen, inclusief bomen, vegetatie, bestratingsmaterialen en straatmeubilair zorgvuldig geselecteerd met het oog op de toekomstige ontwikkeling van stedelijke natuur. Het plan introduceert een nieuw, natuurlijk en gezond microklimaat dat een waardevol antwoord biedt op de huidige situatie van de wereldwijde klimaatcrisis.”

 

OKRA gaf vorm aan de laatste fase van een ambitieus plan van de gemeente om de singel rond de historische stad weer in ere te herstellen, nadat een groot deel daarvan in de 20ste eeuw moest wijken voor gemotoriseerd verkeer. De voltooiing van de Catharijnesingel herstelt de originele structuur van het gebied en biedt tegelijkertijd antwoord op actuele vraagstukken door sociale, groenblauwe plekken te creëren voor mens en natuur in het hart van de stad.