VO vastgesteld voor Koopmansplein in Assen

Het college van B en W van Assen heeft het voorlopig ontwerp van OKRA voor het nieuwe Koopmansplein in het centrum van Assen vastgesteld. Het VO komt grotendeels overeen met het schetsontwerp dat Assenaren in juni 2019 als winnaar hebben gekozen.
 
Assen werkt hard aan de vernieuwing van de binnenstad. De vernieuwing van het Koopmansplein is een van de belangrijkste projecten. De geschiedenis van het oude Assen en de hedendaagse wensen van de stad komen allemaal terug in het winnende ontwerp van OKRA. Het nieuwe Koopmansplein wordt de schakel tussen de historische kern van het oude Assen met z’n singels als omzoming en het winkelgebied van het nieuwe Assen.

Aanpassingen van het schetsontwerp
De belangrijkste aanpassingen zitten onder de grond. Omdat het Koopmansplein op het laagste punt van de binnenstad ligt, komt er extra waterberging op en onder het plein. Om voorbereid te zijn op de energietransitie worden kabels en leidingen verlegd en trafo’s verplaatst. Op het plein zelf is het minipodium verplaatst van het terraseiland naar het speeleiland. De aansluiting met de omliggende straten is verbeterd met een nieuwe visie voor de Singel en ook het speeleiland is verder uitgewerkt in samenwerking met de Kinderraad. De blikvanger op het plein is een mistfontein die op warme zomerdagen voor verkoeling zorgt en een natuurlijke spelaanleiding vormt voor kinderen.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 30 januari kunnen geïnteresseerden het voorlopig ontwerp bekijken tijdens een inloopbijeenkomst. De bijeenkomst vindt tussen 19.00 en 19.30 uur plaats in het stadhuis van Assen.

Naast het centrumgebied van Assen werkt OKRA op diverse andere locaties in binnen- en buitenland aan de transformatie van stadscentra en stationsgebieden, zoals in Eindhoven, Hengelo, Hilversum, Nijverdal, Rotterdam en Rouen (FR).