Huizen omarmt de zomer tijdens opening van de Zomerkade.

De Zomerkade in Huizen is feestelijk geopend. Buurtgenoten en bezoekers konden hierbij kennis maken met de nieuwe inrichting van het strandgebied aan het Gooimeer. Dankzij het mooie weer werd direct gretig gebruik gemaakt van de nieuwe zwemsteiger en de diverse speelgelegenheden.

De zomerkade is het eerste zichtbare resultaat van de kustvisie die OKRA heeft opgesteld voor Huizen op basis van een participatief proces. In lijn met de groene uitstraling van de Huizer kust is het gebied vergroend met nieuwe bomen, plantvakken en ligweides. De rol van de Wedekuil als verbinding tussen land en water is versterkt met de nieuwe loopsteiger.

Naast extra focus op de verblijfskwaliteit en bewandelbaarheid was ook het vergroten van de toegankelijkheid van het strand een belangrijk speerpunt voor het ontwerp. Steile hellingen hebben plaatsgemaakt voor trappen en hellingbanen. Mede hierdoor is het strand nu ook toegankelijk voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn.

Naast de Zomerkade is OKRA op dit moment in Huizen betrokken bij de verlevendiging van het Oude Raadhuisplein. Ook realiseren we diverse kustvisies en -inrichtingen op kleine en grote schaal in binnen- en buitenland.