Nieuwe laureaten Four Freedoms Awards

Vandaag vindt in Middelburg de uitreiking plaats van de Four Freedoms Award. Drie personen en twee organisaties krijgen een prijs, omdat zij zich met grote toewijding hebben ingezet voor de Four Freedoms van President Roosevelt: vrijheid van meningsuiting, van godsdienst, van gebrek en van vrees. De namen van de laureaten zullen worden toegevoegd aan het monument ‘Walk of Freedom’ in Cadzand.

De laureaten van de Four Freedoms Award 2020 zijn de Filipijnse journalist Maria Ressa, presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer (Sunday Foundation), Religions for Peace (Azza Karam), de burgemeester van Palermo Leoluca Orlando en de Verenigde Naties (António Guterres).

Walk of Freedom
De Walk of Freedom is een monument naar een ontwerp van OKRA op een prominente plek in Cadzand. Het is een eerbetoon aan degenen die de tweejaarlijks uitgereikte Four Freedoms Awards hebben gekregen, en krijgen. Het monument is een verrijking voor Cadzand met haar Vredesmonument en de Wereldvredesvlam. De Walk of Freedom is gemaakt op de schakel tussen Boulevard de Wielingen met de jachthaven, op een vouw in het hellend plein. In de vormgeving is het een vouw in het houten plein, waarin langgerekte spiegelende vlakken zijn geplaatst. De waarnemer ziet zichzelf en ziet de lucht. De lucht, omdat het een universeel symbool van vrijheid belichaamt, en zichzelf omdat iedereen vrijheid in zich moet dragen.

Monument voor de toekomst
De Walk of Freedom is een monument voor de toekomst. Kenmerkend is dat het een uitbreidend monument is. De gedachte is dat er altijd mensen zullen zijn die zich inzetten voor de kernwaarden van vrijheid. En dat er steeds mensen zijn die gelauwerd worden door de Roosevelt Foundation en het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute. Zoals vandaag.