Grotestraat Nijverdal genomineerd voor European Green Cities Award

Het project Grotestraat Nijverdal is genomineerd voor de prestigieuze European Green Cities Award 2020. Het project is geselecteerd omdat het een voorbeeld is van hoe we onze steden in de toekomst kunnen vormgeven. De herinrichting van de Grotestraat is uitgevoerd door OKRA in opdracht van Gemeente Hellendoorn.

Voor de internationale prijsvraag waren diverse Nederlandse projecten aangedragen. Uiteindelijk is de keuze op het project in Nijverdal gevallen: ‘Meest inspirerend, met een originele, contextgevoelige toepassing waarin beplanting, passieve waterzuivering en sociale interactie subtiel en bijzonder ontworpen bij elkaar komen.’

Tweede en derde plek voor Almere en Hengelo
Goede tweede was het groene schoolplein van OBS het Spectrum in Almere. Het heringerichte Industrieplein in Hengelo eindigde als derde. Met de nominatie concurreert de Grotestraat in Nijverdal met vijf andere landen, waar ook inspirerende oplossingen zijn genomineerd. De zes projecten worden de komende periode beoordeeld door een internationale vakjury. Het winnende project wordt op 3 december bekendgemaakt. De zes deelnemende projecten staan op thegreencity.eu/award.

Groene Steden voor een Duurzaam Europa
De Award is een initiatief van Green Cities for a Sustainable Europe. Dit is een platform dat de vergroening van de openbare ruimte stimuleert door innovatieve ideeën, informatie op basis van wetenschappelijk onderzoek en technische expertise aan te bieden. De activiteiten van dit platform richten zich op bepaalde thema’s: gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie.


13-09-2019 OKRA wint Water Resilient Cities Award voor Grotestraat Nijverdal