DO Oosterspoorbaan vastgesteld

OKRA heeft de laatste hand gelegd aan het definitieve ontwerp van de Oosterspoorbaan in Utrecht. In samenspraak met omwonenden is besloten om het gebied een natuurlijke uitstraling te geven. Daarnaast heeft de buurt zich uitgesproken voor de variant waar de de fietsroute zich deels op en deels naast de spoordijk bevindt. Op die manier is een gevarieerde route ontstaan.

Als herinnering aan het spoorverleden wordt gebruik gemaakt van hergebruikte spoorstaven in de voetpaden en verblijfsplekken. De historische lijn zal door het behoud van de spoorportalen en het aanplanten van begeleidende zuilbeuken goed zichtbaar blijven.

Begin volgend jaar wordt er een begin gemaakt met de sanering van het voormalige spoor in het oosten van de stad. Aansluitend wordt het Oosterspoorbaanpark aangelegd. Het groene spoorpark zal uiteindelijk een belangrijke fiets- en voetgangersverbinding herbergen tussen de binnenstad en het buitengebied van Utrecht.

Door ook een connectie te maken met het Krommerijnpad te maken sluit het nieuwe netwerk aan op de drukst gebruikte NS-wandelroute van Nederland.