De Utrechtse singel is weer rond

De Catharijnesingel is weer rond! De binnenstad van Utrecht wordt weer omsingeld door water en groen. De terugkeer van de singel wordt vandaag gevierd met een digitale opening.

OKRA heeft in opdracht van Gemeente Utrecht en betrokken partijen in 2017 een voorlopig ontwerp gemaakt dat bestaat uit het terugbrengen van de singelgracht en een verlenging van het Zocherpark aan de oostzijde van de Catharijnesingel.

Het projectgebied heeft een groen en glooiend karakter waarbij ecologie, (water)recreatie en verkeer op een zorgvuldige manier zijn ingepast. Door de natuurvriendelijke vooroevers is er meer ruimte voor flora en fauna en is er veel groen teruggebracht in de stad. In de stijl van Zocher is de waterlijn een gecultiveerde lijn, waarin de spiegeling van het park in het water tot uiting komt.

Door de terugkeer van het water is de hele singel weer een plek waar je graag wilt zijn. Je kunt een rondje varen om de binnenstad en de oude resten van kasteel Vredenburg bekijken onder Hoog Catharijne. Zaterdag 12 september is de singel officieel geopend voor publiek en kan er weer een rondje om de stad worden gevaren.