Catharijnesingel genomineerd voor ARC21 Stedenbouw Award

Het ontwerp van OKRA voor het herstel van de Catharijnesingel in Utrecht heeft een nominatie ontvangen voor de ARC21 Stedenbouw Award.

Daar waar de Catharijnesingel-Zuid 40 jaar geleden werd gedempt voor een snelweg dwars door de Utrechtse binnenstad heeft OKRA een groen en glooiend stadspark ontworpen waar je kunt wandelen, sporten en aangenaam verblijven. In het nieuwe park zijn ecologie, (water)recreatie en verkeer op een zorgvuldige manier ingepast. Door natuurvriendelijke vooroevers is er meer ruimte voor flora en fauna en door het herstel van de singel is veel groen en water teruggebracht in de binnenstad.

‘Er lag vroeger een 11-baans stadsweg, aangelegd in de jaren ’60. De gemeente Utrecht heeft het stoute plan opgevat om het water weer door te trekken om de stad en deze ruimte terug te geven aan de fietsers en de voetgangers. OKRA landschapsarchitecten heeft dit plan getekend en heeft deze mooie kans voor de stad verzilverd in dit prachtige Zocheriaanse park,’ zegt juryvoorzitter Edzo Bindels.

Meer informatie over dit project, klik hier.

Wij danken de jury van de ARC21 Stedenbouw Award voor de nominatie van de Catharijnesingel in Utrecht. Wij zijn erg trots op deze erkenning van een project dat ons na aan het hart ligt. Een project waarin we fouten uit het verleden hebben kunnen herstellen. Het project bewijst dat inzetten op een gezonde stad, die meer in balans is met natuur en mensen, van grote toegevoegde waarde is.

Op 18 november is de winnaar bekend gemaakt. Wij feliciteren Ziegler | Branderhorst stedenbouw en architectuur met het winnen van de ARC21 Stedenbouw Award. Het andere genomineerde project was De Nieuwe Stad in Amersfoort door ZUS.