Yinyin Liu

senior ontwerper | landschapsarchitect

Yinyin Liu is landschapsarchitect en stedenbouwkundige en werkt sinds 2018 bij OKRA. Zij is gespecialiseerd in stedenbouwkundig en ecologisch ontwerp en waterlandschapsontwerp op verschillende schaalniveaus en verwerkt in haar werk oosterse en westerse filosofie, culturen en ecologische kennis.

Yinyin heeft veel ervaring opgedaan bij verschillende soorten ontwerpbureaus in zowel Nederland als China. Haar representatieve projecten omvatten de renovatie van de Groene Toren in het Bajeskwartier in Amsterdam (2018); de Visie 2040 voor het Water en de Biodiversiteit voor het Hart van Holland (2017) en het ontwerp van de kuststad Semarang in Indonesiƫ (2017-2018). Haar representatieve project in China is een 100 hectare groot Wetlandparkrestauratieproject in Yuxi, provincie Yunnan, als pilotproject voor de Sponge City (2017), waarvoor ze samenwerkte met lokale wateringenieurs.

In 2016 werkte ze als ontwerper en projectleider van de International Horticultural Expo (Tangshan) voor het ontwerp van het International Park, dat de Gouden Juryprijs won. Haar diepgaande kennis van de Aziatische cultuur en samenleving en van het landschap en de steden stelt haar in staat te zorgen voor een goede kennisoverdracht tussen het oosten en het westen.

In 2012 behaalde ze haar masterdiploma aan de Wageningen Universiteit. Haar scriptie over onderzoek en ontwerp over de ecologische esthetiek van het water ontving de National Best Master Thesis of the Year Award van het International Institute of Asian Studies in Leiden en werd door de WUR verkozen als Best Master Study 2012.