Melle van Dijk

Associate | Landschapsontwerper

Melle is een landschapsontwerper en projectleider met meer dan 10 jaar ervaring in publieke en private projecten in Europa en Azië, van prijsvraag tot uitvoering. In zijn projecten combineert hij een gedegen onderzoek en gebiedskennis met sterke concepten, een heldere ontwerptaal en consistente detaillering. Melle vindt oplossingen die niet alleen de directe vraag beantwoorden, maar ook een positieve impact hebben op een grotere gemeenschap, omgeving of ecosysteem.

Eerder was Melle werkzaam in Singapore als associate en projectleider bij Ramboll Studio Dreiseitl, waar hij heeft gewerkt aan toonaangevende projecten zoals het 67 ha grote Rifle Range Nature Park, Jurong Lake Gardens West – Singapore’s derde National Garden – en diverse projecten op het gebied van groen-blauwe infrastructuur met een sterke focus op klimaatadaptief ontwerp.

In Nederland heeft hij gewerkt aan een breed scala van projecten, van objectontwerp tot regionale visie, waaronder een groot aantal uitvoeringsgerichte inrichtingsprojecten binnen historische stads- en dorpskernen.