Melle van Dijk

senior projectleider

Melle is een landschapsontwerper en projectleider met meer dan 10 jaar ervaring in publieke en private projecten van verschillende schaalniveaus in Europa en Azië van prijsvraag tot uitvoering. In zijn projecten combineert hij een gedegen onderzoek en gebiedskennis met sterke concepten, een heldere ontwerptaal en consistente detaillering. Melle zoekt graag naar oplossingen die niet alleen de directe vraag beantwoorden, maar ook een positieve impact hebben op een grotere gemeenschap, omgeving of ecosysteem.

Voor zijn huidige rol bij OKRA was Melle in Singapore werkzaam als associate en projectleider bij Ramboll Studio Dreiseitl, waar hij werkte aan toonaangevende projecten zoals het 67ha grootte Rifle Range Nature Park, Jurong Lake Gardens West – Singapore’s derde National Garden –  en diverse projecten op het gebied van groen-blauwe infrastructuur met een sterke focus op klimaat adaptief ontwerp.
In Nederland heeft Melle na zijn studie aan Van Hall Larenstein gewerkt aan een breed scala projecten van objectontwerp tot regionale visie, waaronder een groot aantal uitvoeringsgerichte inrichtingsprojecten binnen historische stads- en dorpskernen.