Betonindustriegebied maakt plaats voor nieuw groen-blauw stadspark in Mechelen.

Direct buiten de vesten van Mechelen, die in de komende jaren zelf getransformeerd gaan worden tot aantrekkelijkere verblijfsplekken, krijgt de wijk Keerdok vorm. Het hart zal worden gevormd door het Keerdokpark, op de plek waar tot voor kort de nog een Betoncentrale actief was.

Keerdok zelf is een driehoekig gebied, ontstaan als gevolg van de vertakking en omleiding van de rivier Dijle. Waar tot nog toe industrie domineerde zal het herontwikkeld worden tot een uitnodigende toegangspoort tot de binnenstad.

In OKRA’s ontwerp voor het Keerdokpark zal het gebied rond het toekomstige buurtcaf√© naar de oude betonfabriek die hier stond blijven verwijzen. Hier volgen diverse soorten vaste en groenblijvende beplanting en bloeiende grassen de structuur van de voormalige zandbergingen. Ook zijn speel- en sportplekken opgenomen in deze structuur.

De rest van het park wordt natuurlijker, met plekken voor waterberging, verschillende leefgebieden voor kleine dieren en uiteraard veel groen. Dit resulteert in een uitnodigende, weelderig groene en veerkrachtige openbare ruimte voor de stad.

Naast het park zelf werkt OKRA landschapsarchitecten aan meer ontwerpen in en rond Keerdok, meer details volgen later!