Symposium 27 oktober Het Kielzog Hoogezand-Sappemeer

 

dzh__het_kielzog_%e2%88%8fmichel_kievits_1

beeld: Michel Kievits

Theater, bibliotheek, kunstencentrum én gemeentehuis onder één dak. Gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft één centraal gebouw gekregen waarin alle publieke functies zijn geconcentreerd: Het Kielzog. In de nieuwbouw zijn bestaande elementen hergebruikt, zoals de uit de jaren ‘80 stammende theaterzaal en het gemeentekantoor. Het kantoor zal pas in de volgende fase worden getransformeerd, maar maakt dankzij een uitgekiende tijdelijke ingreep nu al onderdeel uit van het Kielzog. De openbare ruimte om het gebouw creëert een prettige buitenruimte en geeft een impuls aan het tegenoverliggende winkelcentrum.

Het bruisende, nieuwe cluster geeft de stad een kwaliteitsimpuls en zorgt voor kostenbesparing door synergiewerking. Tijdens het symposium op donderdag 27 oktober gaan de gemeente en de ontwerpers in op de totstandkoming van het gebouw. Welke keuzes lagen er aan ten grondslag? Wat betekent het gebouw voor Hoogezand-Sappemeer? Welke rol speelt de locatie en hoe reageert het landschap hierop? Ivo Heijenrath (gemeente), Henk Stadens (De Zwarte Hond) en Wim Voogt (OKRA) gaan dieper in op deze en andere vragen. Sander Woertman, oud-redactielid De Architect, treedt op als moderator.

Wij nodigen u van harte uit voor het symposium dat zal starten met een lunch. Meldt u aan door op deze link te klikken (er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar). Wij kijken er naar uit u te ontmoeten!

 

PROGRAMMA 27 OKTOBER 2016          

12:30 uur –  welkom met lunch

13:15 uur –  symposium in theaterzaal

14:30 uur –  paneldiscussie

15:30 uur –  pauze

16:00 uur –  rondleiding

17:00 uur –  borrel

18:00 uur –  einde

 

LOCATIE

Het Kielzog

Gorecht-Oost 157, Hoogezand

 

Symposium Hoogezand-Sappemeer