Stadsplein Hoogezand in uitvoering

OKRA_Hoogezand_C_P01

De uitvoering van het nieuwe stadsplein in het centrum van Hoogezand nadert zijn voltooiing. In het ontwerp van OKRA is gekozen voor een centrale ontmoetingsruimte met verschillende programmatische aanleidingen. Het nieuwe plein verbindt het winkelcentrum De Hooge Meeren, het Huis voor Cultuur en Bestuur en de parkoevers langs het Kieldiep. Meest opvallend is de tuin op het plein met een reflecterende waterspiegel. De interactieve water-installatie met een gestrekte vorm van 20×70 meter symboliseert de historische veenverkaveling en wordt een uitdagend sport- en spelelement voor jong en oud. De uitvoering van het waterobject en de natuurstenen vloer in Italiaans porfier is in handen van Rots Maatwerk. Verwachte oplevering van het plein eind november 2015.

 

Foto: Rots Maatwerk